Undgå at ligne en phisher

Phishing er en metode til at få folk til at videregive informationer ved at sende mails der ligner at de kommer fra en legitim modtager.

Et kendt eksempel er e-mails som ligner at de kommer fra skat og hvor de beder om en række personlige informationer. E-mailen vil tit indeholde link-tekst, f.eks. “www.skat.dk” der faktisk henviser til f.eks. “www.hacket-side.dk”

Det er e-mail klienter opmærksomme på, så spamfiltre er som regel på udkig efter netop sådanne metoder. Det har konsekvensen, at når link-teksten består af en web-adresse (www.skat.dk) som er anderledes end linket den henviser til (www.hacket-side.dk) så bliver e-mailen blokeret, sendt til spam, eller modtageren bliver advaret – Det er ikke særligt godt hvis du sender legitime nyhedsbreve.

Sådan sporer vi åbninger og kliks

For at kunne vise dig statistikken på dine nyhedsbreve, bliver vi nød til at erstatte dine links med nogle der først henviser til en side, hvor vi kan måle kliks og så sender vi modtageren videre. Så når du sætter et link ind der henviser til www.minside.dk, så ender den faktisk med at se anderledes ud. Det er den gængse måde at samle statistik og det er ikke noget modtageren lægger mærke til.

Problemet opstår når du indsætter et link til “www.minside.dk” og så også kalder link-teksten (den blå tekst, som modtageren skal klikke på, som du her ændrer under “Vis tekst”) “www.minside.dk” som i billedet forneden:

Når modtagerens e-mail klient læser e-mailen ser den nu at der er en link-tekst der tyder på en side, men faktisk henviser til en anden (der vil f.eks. stå “www.minside.dk” mens vi har ændret selve linket til “firmanavn.clients.ubivox.com”). Det kan opfattes som phishing og så bliver din e-mail enten sendt til spam-folderen eller modtageren får en advarsel om et muligt phishing forsøg.

Løsning

Simpelt: vil du f.eks. gerne henvise til din hjemmeside i bunden af nyhedsbrevet, skriv blot “Hjemmeside” “Vores hjemmeside” “Firmanavn” eller noget andet som link-tekst. Så undgår du misforståelser med din modtagers spamfilter.

Link tekst 2

Updated on 4. marts 2016

Was this article helpful?

Related Articles