1. Home
 2. Knowledge Base
 3. Forsendelse
 4. Begrænsninger og kendte problemer med Outlook

Begrænsninger og kendte problemer med Outlook

Det er svært at kode e-mails, ikke mindst fordi der er så mange forskellige e-mail klienter man skal tage højde for. Det har vi skrevet mere om her. Outlook er dog den klient der skaber de fleste problemer (og en del frustration) for bl.a. programmører og derfor forklarer vi i denne artikel nogle af de fejl der kan opstå når man sender HTML e-mails til Outlook.

Outlooks udvikling

Vi starter med Outlook 2000-2003, da det er de ældste versioner som mange stadig arbejder med. Dengang blev Internet Explorer brugt til at vise e-mails, dvs. at IE modtog koden og omdannede den til den e-mail modtageren skulle se. Det viste sig at være en relativ god måde at gøre det på og betød at programmører var nogenlunde fleksible til at designe e-mails til Outlook.
Men så kom Outlook 2007. Siden da har hver ny version til Windows (2007, 2010 og 2013) brugt Word i stedet for Internet Explorer til at vise e-mails. Da Word er et system til at skrive dokumenter og ikke er lavet til at vise HTML e-mails betyder det at der nu er en række begrænsninger af hvad Outlook kan.

Det bør nævnes at Outlook til Mac bruger Webkit til at vise e-mails og dermed er meget mere fleksibel og ikke har de samme problemer.

Som udbyder af et system til e-mail marketing arbejder vi selvfølgeligt konstant på at få dine e-mails til at se gode ud i alle klienter og vores Standardskabelon er tilpasset, så de fleste af disse fejl ikke bør optræde. Det er dog stadig en god ide at være klar over hvilke begrænsninger Outlook har og hvilke ting der ikke kan løses fra vores ende.

 1. Spacing omkring sektioner og overskrifter – løser vi delvist
  I nogle tilfælde vil Outlook fjerne mellemrum så sektioner rykker sammen og afstande mellem overskrifter og tekst/billeder forsvinder. Det bør kun optræde meget sjældent for dig som bruger.
 2. Padding/margin på billeder – løser vi
  Outlook vil til tider ignorere margin på billeder, som kan resultere i at tekst eller andre billeder ligger lige op mod billedet.
 3. Baggrundsbilleder – løser vi
  Outlook viser baggrundsbilleder anderledes end andre klienter, som kan gøre at det ikke vises korrekt. Derudover er det ikke muligt at lægge tekst ovenpå billeder i Outlook – elementer kan kun være enten tekst eller billede. Vi understøtter kun baggrundsbilleder på selve ‘body’ elementet og det fungerer i Outlook.
 4. Problemer med CSS – løser vi
  Nyere Outlook versioner understøtter ikke diverse CSS strenge såsom top, bottom, left, right og float, der bruges til at positionere indhold i en e-mail, hvilket kan have en effekt på dit indhold.
 5. Fallback fonts – løser vi
  Når en e-mail klient får problemer med en speciel font bruger den som regel den nærmeste ’fallback’ i stedet. Outlook bruger dertil ofte bare Times New Roman, uafhængigt af hvilken font man specificerede. Vi bruger derfor kun standardfonte og pæne fallbacks som virker i Outlook.
 6. Pludselige mellemrum i lange e-mails – kan ikke løses
  Som nævnt bruger de nyere Outlook versioner Word til at vise e-mails. Det betyder bl.a. at Word indsætter et mellemrum efter ca. 1800 pixels i en e-mail, da den betragter det som et dokument med flere sider.
  Det kan kun undgås ved at skrive en kortere e-mail, f.eks. ved at flytte indhold ind i to kolonner længere oppe i e-mailen.
 7. Billeder højere end 1728 pixels bliver kortet af – kan ikke løses
  Er et billede højere end 1728 pixels, tager Outlook alle overskydende pixels fra toppen af billedet. Den eneste løsning er at have kortere billeder.
 8. GIFs afspiller ikke – kan ikke løses
  Outlook kan ikke afspille GIFs og viser i stedet kun den første billede. Vær derfor sikker på at eventuelle budskab i dit GIF er synlige i det første billede.
 9. Billeder vises ikke – kan ikke løses
  Som flere andre klienter blokerer Outlook alle billeder indtil brugere vælger at vise dem, eller tilføjer dig som kontakt/troværdig sender. Brug f.eks. din velkomstmail til at bede nye modtagere om at tilføje dig som kontakt, så det ikke sker for dem.
 10. Responsive e-mails – kan ikke løses
  Her står Outlook heller ikke alene, da den som bl.a. Yahoo og Gmail ikke tillader såkaldte media queries der er nødvendige for at have et responsivt design, hvor en e-mail tilpasser sig skærmstørrelsen af modtagerens enhed. Det er dog sjældent et problem, da de fleste bruger Outlook på deres desktop og responsivt design ikke er relevant for dem.

Hvad vi gør

Udover de her opførte problemer er der nogle andre der kan opstå fra tid til anden i Outlook. Vi vil selvfølgelig tilbyde dig det bedst mulige produkt og vi tager derfor hensyn til Outlooks særheder idet vi tager højde for dem i vores Standardskabelon, så størstedelen af vores brugere aldrig oplever fejl som de nævnte.
Dog er det en klient der til tider kan være frustrerende og nogle gange er det et spørgsmål om at enten designe ens e-mail så den ser perfekt ud i Outlook eller at lave små kompromisser hvor det er nødvendigt og at koncentrere sig om de andre klienter og selve e-mailen.

Vi følger altid med i nye udviklinger af Outlook, da der altid er mulighed for at Microsoft beslutter sig for at understøtte mere moderne HTML og CSS, selvom det ikke ligner det på dette tidspunkt. Indtil da:

Test dine e-mails

Vores anbefaling til dig er derfor at teste så meget du kan og specielt i de nyere Outlook versioner (2007, 2010, 2013) for at se når der går noget galt, før du faktisk sender din e-mail ud.
Dertil kan du bruge vores Litmus Add-on, som lader dig se udseendet af din e-mail, ikke kun i alle Outlook versioner inklusiv Outlook til Mac 2011, web apps og andre, men også alle andre populære e-mail klienter til desktop, web og mobil.

Updated on 2. november 2015

Was this article helpful?

Related Articles