Brevfletning i Ubivox

I dit nyhedsbrev er det en god idé, at tænke på dine modtagere ved at lave brevfletning. Med brevfletning menes at man kan indsætte unik data på hver modtager i nyhedsbrevet med fx fornavn, og på den måde gøre nyhedsbrevet mere personligt.
Den mest enkle brevfletning er, når der i et nyhedsbrev står:
Kære Oswald – istedet for Kære læser.

Når man skal arbejde med brevfletning og opbygningen af sit nyhedsbrev, er der følgende led i processen man skal igennem:

1) Oprettelse af Modtagerdatafelter

2) Indsæt HTML kode i editoren

3) Klargørelse af modtagerlisten i Excel

4) Importering af Excelfilen

Processen

1) Du skal starte med at oprette datafelter på den ekstra information du gerne vil brevflette, fx navn, firma, og lignende. Gå til Topmenuen – her vælger du Kontakter > Datafelter.

Læs om hvordan datafelter oprettes her.

2) Næste trin er at åbne det nyhedsbrev i editoren og indsætte/kopiere HTML kode, til der hvor du fx gerne vil have at der står: Kære Osvald.
Her kan du bruge simpel brevfletning med nedenstående kode

Brevfletning billeder2

Subscription.data dækker over din modtagers data, og Fornavn refererer til datafeltet. Det er vigtigt, at datafeltet er oprettet før du benytter det til brevfletning, da editoren ellers vil give en fejlbesked.

Bemærk at det også er muligt at indsætte koden direkte. Vælg Indsæt i indholds-elementet i editoren.

Brevfletning billede2.1

Her kommer en boks op, hvor du vælger dit datafelt, samt hvilken tekst der skal stå hvis der ikke er udfyldt noget data i datafeltet. Klik Ok og koden bliver indsat der hvor cursor står i elementet.

brevfletning billede2.2
brevfletning billede2.3

3) Når du skal i gang med at brevflette i et nyhedsbrev, skal du klargøre din liste til en import-fil og det gøres ved at gemme den med de rette modtagerdata.

Derfor skal du åbne din import-fil i Excel og oprette kolonner for hvert modtagerdatafelt samt indsætte modtagerdata på fx fornavn og efternavn i filen.
Brevfletning i Ubivox - billede 3

Læs evt. forskellen på prøvemodtagere og systemmodtagere, hvis brevfletningen ikke umiddelbart virker.

4) Gem filen, og start importering af filen. Derved kommer det på som et ekstra datafelt på din modtagereliste. En importfil er altid en ny fil fra Ubivox synspunkt, og skal du opdatere modtageres data, skal det makeres i en checkbox på den følgende side du kommer til, når du importerer. Når modtagerne først er hentet ind fra importfilen, forsvinder al kontakt mellem listen modtagerne importeres til, og filen modtagerne importeres fra. Derfor vil det altid være en ny importfil, du lægger op. Det er, med andre ord, en engangs fil i den forstand at når den er importeret, så er den ikke længere forbundet med listen. Den laver, selvfølgelig, diverse opdateringer, men efter importen kan filen ikke længere bruges til noget inde i systemet.

brevfletning billede3

Standardindhold

Hvis en modtager ikke har indtastet Fornavn, bør du have et alternativ, som indsættes i stedet for navnet i brevfletningen. Det gør du som følger:

{{subscription.data["Fornavn"]|default("læser")}}

Her vil “læser” indsættes i stedet for “Fornavn” for de modtagere, som ikke har udfyldt informationen.

Andre brevfletningsmuligheder

Ud over indholdet i modtagerens datafelter, har du en lang række andre informationer du kan brevflette ind i dit nyhedsbrev.

TagDescription
{{delivery.subject}}Emnefeltet i det aktuelle nyhedsbrev
{{delivery.send_time}}Tidspunktet hvor nyhedsbrevet udsendes
{{delivery.sender_name}}Afsendernavn
{{delivery.sender_email}}Afsenderadresse
{{delivery.campaign_id}}Nyhedsbrevets kampagne-ID
{{subscription.id}}Tilmeldingens ID i Ubivox’ database
{{subscription.email}}Modtagerens e-mailadresse
{{subscription.added}}Dato og tid for tilmeldingen
{{subscription.unsubscribe_link}}Frameldingslink for denne modtager
{{subscription.online_link}}Link til modtagerens onlinevisning
{{utils.maillist_id}}ID’et på listen nyhedsbrevet sendes til
{{utils.maillist_lang}}Sproget på listen nyhedsbrevet sendes til

Avanceret brevfletning

Det er muligt at lave if-sætninger baseret på indholdet af datafelter. Dermed kan du vise specifikke elementer til modtagere, som bor i Odense, er mellem 20 og 40 år eller arbejder for Ubivox.

I nedenstående eksempel vises en tekst til modtagere, der bor i postnummer 5000, en anden tekst til modtagere i postnummer 2100 og en tredje tekst til resten af modtagerne.

{% if subscription.data[‘Postnummer’] == ‘5000’ %}
Besøg vores butik i Odense
{% elif subscription.data[‘Postnummer’] == ‘2100’ %}
Besøg vores butik i København
{% else %}
Besøg vores onlinebutik
{% endif %}

Modtagerne i postnummer 5000 får besked på at besøge butikken i Odense, modtagerne i postnummer 2100 får besked på at besøge butikken i København, og resten får information om onlinebutikken i stedet.

Ubivox’ brevfletning baseres på templatemotoren Jinja, som du kan læse mere om her. Alle motorens muligheder er til rådighed med undtagelse af inclusion og inheritance tags.

Updated on 19. oktober 2023

Was this article helpful?

Related Articles