QR koder i Ubivox

Hvad er en mobilstregkode, også kendt som QR kode

Flere og flere mobiltelefoner får gode browsere, som gør det muligt at browse almindelige websites direkte fra mobiltelefonen. Samtidig har de fleste Android-, iPhone- og Symbian-telefoner en såkaldt stregkodelæser, som kan læse særlige QR-stregkoder – dem vi kalder mobilstregkoder. En mobilstregkode kan indeholde tekst eller links, som vises på mobiltelefonens skærm idet stregkoden scannes.

QR koder i Ubivox billede1

Hvordan benytter man mobilstregkoder?

Besøgende i din butik eller på din messestand kan scanne en mobilstregkode med deres mobiltelefon, og få tilmeldingssiden til dit nyhedsbrev frem på skærmen. Dermed kan de tilmelde sig uden at skulle huske adressen til dit website indtil de kommer hjem, og uden at skulle skrive deres e-mailadresse på et stykke papir, som du senere skal bruge tid på at taste ind.

Sådan gør du

Åbn et nyt Word-dokument, og skriv fx. teksten “Tilmeld dig vores nyhedsbrev – scan denne stregkode med din mobiltelefon”.

Log ind i Ubivox, og klik på din listes navn fra forsiden. På næste side skal du klikke på ‘Listemenu’ → ‘Websiteintegration’.

qr koder i ubivox 2

Under fanebladet ‘Mobilkode/ QR-kode’ finder du et link til en mobilstregkode.

qr koder i ubivox 3

Du kan kopiere billedet/koden direkte fra din konto, ved at højreklikke på billedet og vælg ‘Gem som’.

Hvis du ønsker at justere størrelsen på koden, kan du kopiere linket nedenfor koden ind i din browser, og justere størrelsen.

QR koder i Ubivox billede4

Ovenstående er 500 pixels i størrelsen, nedenstående er ændret til 250 pixels.

QR koder i Ubivox billede5

Kopier derefter billedet ved at højreklikke på billedet og vælg ‘Gem som’.

Indsæt billedet i dit Word dokument, og placer det i vinduet eller på disken i din butik, eller hæng det op på din messestand, og nu kan dine kunder og besøgende scanne og tilmelde sig.

Når en kunde eller besøgende scanner koden på deres smartphone, vil de automatisk blive ført ind til jeres tilmeldingsformular. Som standard vil der kun være E-mail-adresse på tilmeldingsformularen.
Se detaljeret guide om opsætning af tilmeldingsformular for uddybning.

QR koder i Ubivox billede6

Updated on 10. november 2015

Was this article helpful?

Related Articles