Ubivox som ekstern database

Ønsker du at bruge Ubivox som ekstern database for dine nyhedsbrevsmodtagere, fordi du i forvejen i din webshop eller dit CMS har en proces til at håndtere til- og frameldinger, er det ikke noget problem. Det kræver blot, at du kan eksportere dine modtagere fra det eksisterende system, og at du husker en enkelt indstillinger, når du importerer disse modtagere i Ubivox.

Særligt om frameldinger

Du kan lade Ubivox håndtere frameldinger, eller du kan lade dit eget system håndtere frameldinger. Vælger du første løsning, skal du blot importere din Excel-fil med modtagere som du plejer – Ubivox sørger selv for at frasortere de modtagere, der har frameldt sig gennem frameldingslinket i dit nyhedsbrev, så de ikke tilmeldes igen. Det samme gælder adresser, som er fjernet pga. bounces eller klager.

NB
Håndterer du selv frameldinger, skal du huske en enkelt indstilling i importeringen. Håndterer du frameldinger i dit eget system, skal du markere checkboxen ‘Frameld andre modtagere’ under importeringen. Det gør, at Ubivox framelder de modtagere, som optræder i Ubivox’ database, men som ikke optræder i den fil, der importeres. Dermed bliver dine frameldinger ført over i Ubivox.

Eksportering

Ubivox arbejder bedst med Excel-filer – derfor skal du kunne eksportere fra dit eksisterende system i et format, som kan bearbejdes i Excel.

De fleste systemer kan eksportere til enten XLS eller CSV – begge formater kan åbnes og håndteres i Excel.

Før importering

Når du har eksporteret dine modtagere, skal du bearbejde filen i Excel, så formatet lever op til Ubivox’ krav.  Eksempel på en Excel-fil:

)Ubivox som ekstern database billede1

Når din importfil lever op til formatet, er du klar til at importere.

Importering og indstillinger

Håndterer Ubivox frameldinger, skal du som nævnt ikke gøre noget særligt i importeringsprocessen. Importer blot filen som du plejer, så ender du med en ny liste med de seneste tilmeldinger, du har modtaget i dit eget system.

Updated on 2. november 2015

Was this article helpful?

Related Articles